Skip to content
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
  • Whatsapp

İNEVRA.NET

Türkiye'nin Güncel Ve Bağımsız İnternet Gazetesi!

Primary Menu
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Gündem
  • Spor
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Kurumsal
    • İletişim
    • Ekibimiz
  • Ana Sayfa
  • 2021
  • Mart
  • 2
  • Gergerlioğlu: İnsan Hakları Aktivizmine Vurulmuş Büyük Bir Darbedir
  • Siyaset

Gergerlioğlu: İnsan Hakları Aktivizmine Vurulmuş Büyük Bir Darbedir

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verilen 2.5 yıl hapis cezasının onanması büyük tepki gördü. Gergerlioğlu tepkisini Milletvekillerine mektup göndererek gösterdi.
Berivan Kaya 2 Mart 2021

Halkların Demokratik Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yargıtay’ın onama kararı sonrası Milletvekillerine mektup gönderdi. 2.5 yıl hapis cezası onanan Gergerlioğlu mektubunda, ”Onama kararında yer almayan hukuki tartışmalar karşı oy yazısında yer bulmuş, bu karşı oy yazısı ile yargılamanın da verilen cezanın da hukuka aykırılığına açıkça dikkat çekilmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Anayasaya ve kanuna aykırı

Milletvekili sıfatına sahip olduğunu hatırlatan Ömer Faruk Gergerlioğlu, ”Anayasa’da 2001 yılında yapılan değişiklik ile yasama dokunulmazlığına istisna tutulan hakkın kötüye kullanımına ilişkin madde büyük bir değişiklik geçirmiştir. Maddeden açıkça ‘düşünce’ ifadesi çıkarılmış olması nedeni ile propaganda suçu açıkça bu kapsamdan çıkarılmıştır.  Bu yönüyle anayasaya ve kanuna aykırı bir şekilde, dokunulmazlığı bulunan bir milletvekilinin yargılamasına devam edilmesi ve hakkında cezaya hükmedilmesi açıkça anayasaya, siyasi faaliyette bulunma, seçme ve seçilme evrensel haklarına ve Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası demokratik sözleşmelere aykırıdır.” dedi.

Barış Çağrısı…

İfade özgürlüğüne açık bir şekilde müdahale edildiğine dikkat çeken Gergerlioğlu, ”Milletvekili olduğum dönemden çok önce de insan hakları savunucusu olarak pek çok toplumsal olaya dikkat çektiğim, bunları kamuoyu gündeme taşıdığım unutulmamalıdır. Suç teşkil ettiği iddia edilen paylaşım da çözüm sürecine dair tartışmaların devam ettiği bir dönemde barış çağrısıyla yapmıştır. Ulusal bir haber sitesinin linki ile birlikte şiddete teşvik amaçlı taşımayan bir paylaşım nedeniyle ağır bir suçtan dolayı cezalandırılmam ifade özgürlüğüne yapılan açık bir müdahaledir.” dedi.

Hukuk kurallarının herkese eşit olarak uygulanmadığının kanıtı…

Hukuk kurallarının herkese eşit uygulanmadığına değinen HDP’li Gergerlioğlu, ”kararda düşünce açıklamamın doğrudan ya da dolaylı olarak nasıl açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu hususunda bir değerlendirme de yapılmamıştır.  Bahsi geçen haber linkinin halen erişime açık olmasına karşılık, bu linki alıntılayarak paylaştığım için hapis cezasına çarptırılmam ve milletvekilliğimi kaybetme riskiyle karşı karşıya olmam hukuk kurallarının herkese eşit olarak uygulanmadığının kanıtıdır. Bu madde kapsamında yargılanan pek çok milletvekilinin yargılamalarının mahkeme kararıyla durduğunu ama benim yargılamamın kasıtlı devam ettirildiğini de bilginize sunarım.” dedi.

‘Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) içtihatlarına aykırıdır’

Haklarının ihlal edildiğini belirten Gergerlioğlu, ”Bir insan hakları savunucusu olarak, sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış ve çözüm sürecine doğrudan katkım bulunduğunu alenileşmiş bir haberin içeriğini paylaşmasının propaganda suçu olarak değerlendirilmesi gerek mahkumiyet kararını onayan Yargıtay’ın, gerekse de Anayasa Mahkemesi ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) içtihatlarına aykırıdır. Dolayısıyla milletvekili seçildiğim bir dönemde milletvekili dokunulmazlığına aykırı bir şekilde yargılamaya devam edilmiştir. Ve zorlama yorumlarla hakkımda mahkumiyet hükmü verilmiştir. Adil yargılanma başta olmak üzere anayasa ve AİHS de koruma altına alınmış haklarım ihlal edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Cezanın insan hakları aktivizmine vurulmuş büyük bir darbe olduğunu vurgulayan HDP’li Vekil, ” Sayın Enis Berberoğlu örneğinde olduğu gibi kararın alelacele ve siyasi rant elde etmek amacıyla Meclis’e getirtilip okutulması amacıyla Yargıtay tarafından hızlı bir şekilde çıkarılan bu karar çok açık bir hak ihlallerine yol açacaktır. Anayasa Mahkemesi tarafından da hakkımda ihlal kararı vermesi kuvvetle muhtemeldir. Bugün benim aldığım cezanın öncelikle TBMM’ye yani millet iradesine sonra da benim gibi insan hakları savunucusu bir Milletvekiline verilmiş olması insan hakları aktivizmine vurulmuş büyük bir darbedir.” dedi.

 

 

Kaynak:ANKA

Tags: akp dokunulmazlık Gündem HABER haberler hdp milletvekili siyaset

Continue Reading

Önceki Haber: Kılıçdaroğlu Sert Çıkıştı. ‘Kanal İstanbul’la Uğraşacağına…’
Sonraki Haber: AKP’li Özkan’dan HDP Kapatılsın Çağrısı

SON EKLENEN

kılıçdaroglu Kemal Kılıçdaroğlu Cumartesi Annelerini Unutmadı “İntikamla Devlet Yönetilmez”
  • Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu Cumartesi Annelerini Unutmadı “İntikamla Devlet Yönetilmez”

Asude Öztürk 30 Mart 2021
kılıçdaroglu Kılıçdaroğlu: “Kadınların Mücadelesi Önemlidir, Değerlidir..”
  • Gündem
  • Siyaset

Kılıçdaroğlu: “Kadınların Mücadelesi Önemlidir, Değerlidir..”

Asude Öztürk 29 Mart 2021
ayvatoglu_16_9_1616932424 Süleyman Soylu, Kürşat Ayvatoğlu Hakkında Açıklama Yaptı..
  • Gündem
  • Siyaset

Süleyman Soylu, Kürşat Ayvatoğlu Hakkında Açıklama Yaptı..

Asude Öztürk 28 Mart 2021
6051c67aadcdeb184c3d1a20 İmamoğlu’nun Hediye Ettiği Otobüs Tartışma Yarattı..
  • Gündem
  • Siyaset

İmamoğlu’nun Hediye Ettiği Otobüs Tartışma Yarattı..

Asude Öztürk 25 Mart 2021
mansur_yavas_ogrencilerin_egitimi_icin_koylere_ucretsiz_internet_getiriyor_h36480_2326e Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e: “Ruh sağlığı bozuk.” 1 dakika okuma süresi
  • Gündem
  • Siyaset

Mansur Yavaş’tan Melih Gökçek’e: “Ruh sağlığı bozuk.”

Asude Öztürk 24 Mart 2021
thumbs_b_c_5bd930be88fa7f9a2819f028b7ef8f4d CHP’den Derin Buhran’dan Çıkış Önerileri..
  • Gündem
  • Siyaset

CHP’den Derin Buhran’dan Çıkış Önerileri..

Asude Öztürk 23 Mart 2021

Son Yazılar

  • CHP’de O İl Başkanı İstifa Etti.. İşte İlk Açıklama..
  • Bornova’da İkinci Yıl Kutlaması: Başkan Soyer’e Sürpriz
  • Namazı Kıldı, Camiide Mahsur Kaldı..
  • Yılmaz Özdil’den Berna Laçin’e Ağır Tepki..
  • Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu Etkisi..

Kategoriler

  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Haber
  • Hukuk
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • SON DAKİKA!
  • Spor
  • Teknoloji

Son Yazılar

  • CHP’de O İl Başkanı İstifa Etti.. İşte İlk Açıklama..
  • Bornova’da İkinci Yıl Kutlaması: Başkan Soyer’e Sürpriz
  • Namazı Kıldı, Camiide Mahsur Kaldı..
  • Yılmaz Özdil’den Berna Laçin’e Ağır Tepki..
  • Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu Etkisi..

Kategoriler

  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Haber
  • Hukuk
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • SON DAKİKA!
  • Spor
  • Teknoloji

Son Yazılar

  • CHP’de O İl Başkanı İstifa Etti.. İşte İlk Açıklama..
  • Bornova’da İkinci Yıl Kutlaması: Başkan Soyer’e Sürpriz
  • Namazı Kıldı, Camiide Mahsur Kaldı..
  • Yılmaz Özdil’den Berna Laçin’e Ağır Tepki..
  • Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu Etkisi..

KAÇIRMIŞ OLABİLECEĞİN HABERLER

GBHFGHT CHP’de O İl Başkanı İstifa Etti.. İşte İlk Açıklama..
  • SON DAKİKA!

CHP’de O İl Başkanı İstifa Etti.. İşte İlk Açıklama..

Asude Öztürk 8 Nisan 2021
sfdaFAsf Bornova’da İkinci Yıl Kutlaması: Başkan Soyer’e Sürpriz
  • Gündem

Bornova’da İkinci Yıl Kutlaması: Başkan Soyer’e Sürpriz

Asude Öztürk 7 Nisan 2021
elektrik-kesintisine-tepkib2 Namazı Kıldı, Camiide Mahsur Kaldı.. 1 dakika okuma süresi
  • Gündem

Namazı Kıldı, Camiide Mahsur Kaldı..

Asude Öztürk 5 Nisan 2021
Yılmaz Özdil’den Berna Laçin’e Ağır Tepki.. 1 dakika okuma süresi
  • Gündem

Yılmaz Özdil’den Berna Laçin’e Ağır Tepki..

Asude Öztürk 5 Nisan 2021

Haber Ara!

MAİL ADRESLERİMİZ:

Bilgi & Genel:
info@inevra.net

Reklam:
reklam@inevra.net

Hukuk:
hukuk@inevra.net

Kategoriler

  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Haber
  • Hukuk
  • Köşe Yazıları
  • Kültür Sanat
  • Magazin
  • Sağlık
  • Siyaset
  • SON DAKİKA!
  • Spor
  • Teknoloji
  • İletişim
  • Ekibimiz
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube
  • Whatsapp
Copyright © İnevra.net All rights reserved. | Magnitude by AF themes.
Go to mobile version